Serie:Stora Coop Cup 2024
Aktivitetsinfo: Förkvartsfinal
Notas avgjorde sent i Boden
2024-04-01 14:39

Klockan visade 84:a minuter då Viggo Larsson kontrollerade ett inspel från höger och på andra tillslaget tryckte in 2-1 högt med högerfoten. Det blev segermålet borta mot Boden City FC i ”förkvarten” av Stora Coop Cup.

Det gulsvarta gänget fick en smakstart. Redan i nionde minuten serverades Wille Greberg öppen kasse vid bortre stolpen och 1-0 till NIK var ett faktum.

Tråkigt nog hade Notas då förbrukat sin bästa period innan paus. Alldeles för många valde att stå stilla och spela fotboll och det var ingen bra lösning. Vid halvtidsvilan hade hemmalaget hunnit kvittera till 1-1, ett resultat som då var rättvist.

Efter paus blev det bättre fart på NIK. Hemmalaget orkade inte riktigt hålla ihop laget och Notas flyttade positioner framåt bit för bit. Ett 2-1 mål för gulsvart kom allt närmare och i 84:e slog som sagt Viggo Larsson till. Viggo fick därmed betalt för ett gott nedlagt arbete under hela matchen.

Nu väntar lottning och kvartsfinal mot något av de fyra toppseedade lagen för NIK.

Stefan Andersson, tränare:

- Vi börjar matchen rätt bra men får problem i vår speluppbyggnad från eget straffområde och sen får vi inte fast bollen högre upp i planen de gånger vi löser deras höga press.
- I andra gör vi det bättre och är tålmodigare i speluppbyggnaden. Tycker vi vinner rättvist till sist.