Serie:Div 3 Norra Norrland 2024
Övertygande seger mot Infjärden
2024-05-09 17:02
Otto Stoltz och Hugo Hansen fick pris från Cervera. Persson vann lådan.

Notasherrarna tvingade fram ett självmål redan i första minuten och var det dominerande laget matchen igenom när Infjärdens SK besegrades med 4-0 (1-0) på Nyabvallen.

Redan efter 58 sekunder stod Rasmus Månsson för ett hårt inspel från höger som en bortaback tryckte in i eget mål.

Sedan blev det inget mer mål i första halvlek. Trots att NIK både kunde och kanske till och med borde satt några fler.

Avsluten blev tama och lite väl många avgörande pass gick snett.

Intentionerna fanns dock där och greppet var kopplat även om det alltid är otrevligt att bara leda med ett mål när känslan är att man har matchen i sin hand.

Därför var Wille Grebergs 2-0 i 63:e förlösande. Gästerna fick allt svårare att hålla ihop det och Henrik Berlin hade precis hoppat in när han förlängde in 3-0 i 74:e. Båda dessa mål efter inspel från Otto Stoltz.

Gulsvart hade lägen för fler och på övertid fastslog Wille Greberg slutresultatet till 4-0 med sitt fjärde seriemål.

Stefan Andersson, tränare:

- En match där jag tycker vi dominerar från start till mål.
- Vi omsätter vårt stora spelövertag till mängder med målchanser men tyvärr bara 1-0. En bräcklig ledning men istället för att bli ängsliga malde vi på. Vi visste att motståndarna skulle krokna om vi bara fortsatte och så blev det.
- Igen håller vi nollan och jag är nöjd med insatsen.
Noterbart är hur vi vid ställningen 3-0 i 82:a min springer maxlöpning i defensiven med 7-8 spelare. Sånt måste man uppskatta.